Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο – Όλα τα ονόματα – Πρώτος σε σταυρούς ο Ευάγγελος Μπακέλας

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στις Εισαγγελίες Αθηνών και Πειραιώς. Η διαδικασία για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου είχε εκκινήσει στις 13 Φεβρουαρίου, όπου είχαν κληθεί να ψηφίσουν οι εισαγγελείς της περιφέρειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, συνολικά ψήφισαν 458 εισαγγελείς όλων των βαθμών. Μετά την καταμέτρηση των ψήφων ευρέθησαν: (α) έγκυρα ψηφοδέλτια: 451, (β) άκυρα ψηφοδέλτια: 5 και (γ) λευκά ψηφοδέλτια: 2

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Με βάση τα αποτελέσματα, ως μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, εκλέγονται κατά σειρά εκλογής σύμφωνα με τις ψήφους που έλαβαν, οι εξής:

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

Η Εξελεγκτική Επιτροπή

Σύμφωνα επίσης με τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών και βάσει των ψήφων που έλαβαν, στην εξελεγκτική επιτροπή εκλέγονται οι:

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

Σε εγρήγορση οι Εισαγγελείς

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος ενόψει της ψηφοφορίας της περασμένης Κυριακής είχε υπογραμμιστεί «η σημασία της συμμετοχής όλων των συναδέλφων στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, του  οργάνου δηλαδή που εκπροσωπεί όλους τους εισαγγελικούς λειτουργούς της χώρας».

Ιδιαίτερη αναφορά γινόταν στο γεγονός πως «δυστυχώς και την περίοδο αυτή η δικαιοσύνη, δέχεται παντελώς αβάσιμες, κατά κανόνα επιθέσεις, ευρισκόμενη στο επίκεντρο ατεκμηρίωτης και ευκαιριακής κριτικής. Κρίνεται επομένως απαραίτητη η εγρήγορση των Εισαγγελέων, ο δημόσιος λόγος και η παράσταση των οποίων θα συνεχίσει να αναδεικνύει τον εισαγγελικό κλάδο ως παράγοντα νηφάλιας εφαρμογής του νόμου, εγγυητή των ατομικών δικαιωμάτων, ενεργό προασπιστή του δημοσίου συμφέροντος και ευπρεπή συνομιλητή των πολιτειακών φορέων».

Και κατέληγε: «Το στίγμα αυτό καλείται να συνεχίσει να δίνει και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα αναδειχθεί από τις επικείμενες αρχαιρεσίες της Ένωσής μας».

Όπως αναφέρθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ

Πηγή fantomas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*