Αλλαγές προσώπων στην πρώτη γραμμή από τον Πουτιν .

Στα χέρια του στρατηγού Αλεξάντρ Ντβορνίκοφ, ενός στρατιωτικού με μεγάλη εμπειρία από τις επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία, μετέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον έλεγχο των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, σύμφωνα με δυτικό αξιωματούχο που επικαλείται το BBC.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κίνηση του Κρεμλίνου έγινε με στόχο να βελτιωθεί ο συντονισμός μεταξύ των μονάδων του στρατού, οι οποίες, μέχρι πρότινος λειτουργούσαν μεμονωμένα.
Όπως προσθέτει, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν «φρεναριστεί» από μικρότερες μονάδες των Ουκρανών που δρουν πιο ευέλικτα, παρά το γεγονός ότι η Μόσχα εκτιμάται ότι διαθέτει «αξιοσημείωτες» δυνάμεις, περίπου 100 επιχειρησιακών μονάδων.
«Αν η Ρωσία δεν καταφέρει να αλλάξει την τακτική της, μοιάζει πολύ δύσκολο το πώς θα καταφέρει να επιτύχει, ακόμη και σε αυτούς τους περιορισμένους στόχους που έχει επαναφέρει στο προσκήνιο», σημειώνει ο αξιωματούχος.
Όπως εκτιμά, δε, πίσω από τις ανακατατάξεις υπάρχει και το «πολιτικό σκέλος», με τη Μόσχα να πιέζει για πιο θετικό πρόσημο στις επιχειρήσεις ενόψει της – σημαντικής συμβολικής σημασίας – επετείου της 9ης Μαΐου, ημέρα που η Ρωσία εορτάζει τη νίκη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: BBC

Πηγή fantomas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*