ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ- Για το Bloomberg η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Ήταν απόγευμα Παρασκευής όταν στη ροή του πρακτορείου Bloomberg ανέβηκε το κείμενο για την… εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο τίτλος αυτός έμεινε σχεδόν 30 λεπτά στον αέρα, πριν το καταλάβουν οι άνθρωποι του πρακτορείου και το… κατεβάσουν.

Το Bloomberg δικαιολογήθηκε αναφέροντας ότι ετοιμάζει «τίτλους για ποικιλία σεναρίων» (!) και ο τίτλος για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δημοσιεύθηκε κατά λάθος. Η ηγεσία του πρακτορείου διέταξε έρευνα και θα διευκρινίσει τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η λανθασμένη δημοσίευση, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Η «είδηση» ήρθε μόλις λίγες ώρες μετά τις κατηγορίες των ΗΠΑ πως η Ρωσία ετοιμάζει προβοκάτσια» για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η ανάρτηση του Bloomberg έφτασε και στα αυτιά της Ρωσίας. Και βέβαια δεν άργησε να «κράξει» και τις ΗΠΑ και το πρακτορείο.

«Είναι απίθανο να ήταν προβοκάτσια, δεν χρειάζεται εδώ να υπερβάλλουμε», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σχολιάζοντας το λάθος του Bloomberg.

O Ρώσος εκπρόσωπος επεσήμανε ότι το ίδιο το πρακτορείο ζήτησε συγγνώμη για τη λανθασμένη είδηση, ωστόσο δεν παρέλειψε να ειρωνευτεί το αμερικανικό ΜΜΕ λέγοντας ότι «αν και το Bloomberg φυσικά είναι συνολικά ένα τόσο σοβαρό μέσο, μάλλον θα μπορούμε πλέον να λέμε όχι fake news, αλλά Bloomberg news, κάτι που θα είναι δικαολογημένο».

«Αυτό αποτελεί τέλεια απόδειξη του πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση που προκαλείται από τις ατελείωτες επιθετικές δηλώσεις που ακούμε από την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», επισήμανε ο Ρώσος εκπρόσωπος.

Πηγή fantomas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*