Αποκάλυψη Der Spiegel: Το Βερολίνο υπέκλεψε συνομιλίες Ρώσων στρατιωτών για τους φόνους στη Μπούτσα

Ρώσοι στρατιώτες μιλούν για φόνους αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούτσα, σύμφωνα με τα μηνύματα που έχει στην κατοχή της μέσω υποκλοπής η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας, ανέφερε σήμερα Πέμπτη (7.4.2022) το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel, τα μηνύματα μεταξύ των γνωστών στρατιωτών αφορούν θανάτους που έγιναν γνωστοί παγκοσμίως και συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. Σε ένα από αυτά τα ευρήματα της υποκλοπής, ακούγεται ένας στρατιώτης να λέει ότι πυροβόλησε κάποιον που έκανε ποδήλατο. Μια σορός έχει φωτογραφιστεί να κείτεται δίπλα σε ένα ποδήλατο.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, η υπηρεσία παρουσίασε τα μηνύματα στο κοινοβούλιο χθες, Τετάρτη. Το περιοδικό δεν αναφέρει πηγή για την πληροφορία αυτή.

Το Spiegel προσθέτει ότι υπάρχουν επιπλέον ηχογραφήσεις, η φυσική προέλευση των οποίων είναι πιο δύσκολο να προσδιοριστεί, πράγμα που σημαίνει, όπως αναφέρει, πως παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και σε άλλες ουκρανικές πόλεις.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει κατηγορήσει τη Ρωσία για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου. Το Κρεμλίνο δήλωσε προχθές, Τρίτη, ότι οι δυτικοί ισχυρισμοί πως ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν πολίτες στην Μπούτσα είναι «τερατώδης πλαστογραφία» με στόχο τη δυσφήμηση του ρωσικού στρατού και τη δικαιολόγηση νέων δυτικών κυρώσεων.

Η Ρωσία χαρακτηρίζει τα στοιχεία για εκτελέσεις αμάχων κυνικό τέχνασμα της Ουκρανίας και των δυτικών υποστηρικτών της, για τους οποίους η Μόσχα λέει πως έχουν καταληφθεί από μεροληπτική αντιρωσική παράνοια.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Der Spiegel.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή fantomas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*