Βρετανία: Τη λύση του στρατού εξετάζει η κυβέρνηση Τζόνσον για να καλύψει κενά

Το τέλος των xριστουγεννιάτικων διακοπών για σχολεία και εργαζόμενους στη Μεγάλη Βρετανία βρήκε μικρούς και μεγάλους να ταλαιπωρούνται από την έλλειψη προσωπικού που είναι σε καραντίνα, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να ετοιμάζεται να βγάλει τον στρατό από τα στρατόπεδα ώστε να καλύψει τα κενά.

Μέσα σε μια εβδομάδα έχουν καταγραφεί περί τα 1,2 εκατομμύρια κρούσματα του κορωνοϊού στη Βρετανία, οδηγώντας στην καραντίνα εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και το κλείσιμο κάποιων σχολείων λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, η κεντρική κατεύθυνση που έχει δοθεί στις διοικήσεις των υπουργείων είναι να μελετηθεί πώς μπορούν να εκμεταλλευθούν το καταρτισμένο στελεχιακό δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων ώστε να καλυφθούν τα κενά που έχουν προκύψει στην καθημερινότητα των Βρετανών τώρα που οι διακοπές τελείωσαν.

Το πρωί της Τρίτης δεκάδες δρομολόγια τρένων ακυρώθηκαν και πολλά άλλα είχαν σημαντική καθυστέρηση, καθώς υπολογίζεται ότι ένας στους 10 εργαζομένους στους σιδηροδρόμους είναι στο σπίτι του με κορωνοϊό.

Οι επικεφαλής των υπηρεσιών εκπαίδευσης φοβούνται ότι μέσα στον μήνα έως και το ένα τέταρτο του προσωπικού στα σχολεία θα αναγκαστεί να απουσιάσει, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ήδη προβλέπεται συγχώνευση τμημάτων σε πολλά σχολεία, αφού μπορεί μεν να λείπουν δάσκαλοι, αλλά λείπουν και αρκετά παιδιά. Αναφέρονται πάντως περιπτώσεις που μαθητές έφτασαν στα σχολεία τους και τους ενημέρωσαν ότι δε θα γίνει μάθημα λόγω έλλειψης καθηγητών.

Παράλληλα οι κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης ξεχειλίζουν καθώς πολλές δημοτικές υπηρεσίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους για μερικές ημέρες εξαιτίας των ελλείψεων, ενώ ακόμη και ιδιωτικές επιχειρήσεις δηλώνουν ότι ίσως αναγκαστούν να μειώσουν τις ώρες λειτουργίας τους ή ακόμη και να κλείσουν για μια περίοδο – και εκεί δεν μπορεί καν να βοηθήσει ο στρατός.

Η πλέον άμεση ανάγκη που αναμένεται να καλύψει το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων είναι σε οδηγούς ασθενοφόρων, αλλά είναι πολύ πιθανό να επεκταθεί και σε πολλούς άλλους τομείς, με την οδήγηση απορριμματοφόρων να είναι επίσης μια ισχυρή πιθανότητα.

Πηγή: Daily Mail, The Times, Times Radio

Πηγή fantomas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*