
Από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση στους καταυλισμούς μεταναστών, που θα μπορούσαν να γίνουν εστίες COVID-19. «Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες υπολογίζει ότι περίπου 80 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω συγκρούσεων ή διώξεων και οι περισσότεροι από αυτούς ζουν σε χώρες χαμηλού εισοδήματος όπου η ιατρική περίθαλψη είναι πολύ χαμηλή. Εκατομμύρια πρόσφυγες ζουν σε καταυλισμούς όπου η πρόσβαση σε νερό και αποχέτευση είναι περιορισμένη και οι συστάσεις για κοινωνική απόσταση δεν είναι εφικτές», γράφει η Voice of America.
Ωστόσο, δεν συνέβη τίποτα τέτοιο, κάτι που επιβεβαιώνεται από τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη σε σχέση με την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον. Αποδεικνύεται ότι σε καταυλισμό προσφύγων στο Κονγκό, η μόλυνση εντοπίστηκε μόνο σε 55 άτομα. Ομοίως, σε αντίστοιχους χώρους στη Συρία και την Ιορδανία, που αριθμούν 80.000 και 38.000 πρόσφυγες. Τα στατιστικά στοιχεία μόλυνσης έδειξαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι σε γειτονικές περιοχές.
Ο Paul Spiegel, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, ερευνά επί του παρόντος το θέμα στο Μπαγκλαντές, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, τη ΛΔΚ και την Ουγκάντα. Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα.
Επιμέλεια – μετάφραση: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Leave a Reply