Για πρώτη φορά οι New York Times απέσυραν δημοσιογράφους από τη Ρωσία, λόγω των κυρώσεων!

Για πρώτη φορά στην ιστορία οι New York Times απέσυραν δημοσιογράφους από τη Ρωσία, λόγω των κυρώσεων!

H επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, πλήττουν άγρια και την ενημέρωση.
https://twitter.com/antontroian/status/1501239235675893763?s=20&t=KpKFGvLdbNCJI59cYjpx6w
Για πρώτη φορά, μετά από έναν αιώνα, οι New York Times δεν έχουν δημοσιογράφους στη Ρωσία, καθώς ο μεγάλος Αμερικανικός δημοσιογραφικός οργανισμός προσχώρησε στις επιχειρήσεις, που αποχωρούν από τη χώρα.
https://twitter.com/nytimes/status/1501228778357342212?s=20&t=KpKFGvLdbNCJI59cYjpx6w

Σύμφωνα με τον Guardian, οι ρωσικές αρχές ποινικοποίησαν την περιγραφή του πολέμου στην Ουκρανία ως “εισβολή”, με απειλή ποινής φυλάκισης έως και 15 χρόνια, γιο όσους διαπράττουν το αδίκημα.

Πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναγκάστηκαν να κλείσουν, όπως έγινε με το Σπούτνικ και το ΡΤ στη χώρα μας, όπου απαγορεύτηκε να μεταδίδουν ειδήσεις, ενώ οι παγκόσμιοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί απέσυραν τις ομάδες τους  από τη Ρωσία, λόγω του κινδύνου σύλληψης.

Την τραγική αυτή εξέλιξη σχολίασε στα social media και ο πρώην επικεφαλής του γραφείου των NYT στη Μόσχα, Neil MacFarquhar.
«Η Ρωσία θεωρούνταν πάντα μια σημαντική χώρα, μια σημαντική ιστορία, αλλά η πρόσφατη στροφή της μόλις σκότωσε αυτή τη μακρά παράδοση», σημειώνει. «Έχουμε συνεχώς ρεπόρτερ εκεί από το 1921, με μία ή δύο σύντομες διακοπές λόγω κολλημάτων στην έκδοση αδειών παραμονής. Ούτε ο Στάλιν, ούτε ο Ψυχρός Πόλεμος, τίποτα δεν μας έδιωξε», είπε ο MacFarquhar.Πηγή fantomas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*