ΓΣΕΕ: Ανακάλεσε τους εκπροσώπους της στην ΟΚΕ

Την ανάκληση των εκπροσώπων της από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, αποφάσισε η ΓΣΕΕ.

Σε σχετική επιστολή που απέστειλε η Συνομοσπονδία στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, στον Πρόεδρο, στους Αντιπροέδρους και τα μέλη της ΟΚΕ, τονίζει ότι «η απόφασή της έρχεται μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και τη μη συμμόρφωση στις εγγυήσεις αμεροληψίας και ανεξαρτησίας, από κρατικές και λοιπές παρεμβάσεις, που οφείλουν να διέπουν τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής».

Η σχετική επιστολή

Προς
• Τον Πρόεδρο, τους Αντιπροέδρους & τα Μέλη της ΟΚΕ
• Τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα

Θέμα: Ανάκληση των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ).

Σε εκτέλεση των σχετικών αποφάσεων της από 12.10.2021 Ολομέλειας της Διοίκησης και της από 17.12.2021 Εκτελεστικής της Επιτροπής της, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ):
1) ανακαλεί από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή(ΟΚΕ) το σύνολο των δεκατεσσάρων (14) τακτικώνμελών και των δεκατεσσάρων (14) αναπληρωματικών μελών, τα οποία προτάθηκαν από τη Συνομοσπονδία και ορίσθηκαν ως εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ στη σύνθεση της δεύτερης ομάδας – ομάδα εργαζομένων της ΟΚΕ (άρθρο 3 παρ.4 Ν. 2232/1994, όπως ισχύει, ΦΕΚ 1051/ΥΟΔΔ/21.12.20)
2) δεν νομιμοποιεί επομένως την ιδιότητα του εκπροσώπου της στη διαδικασία εκλογής και την εκλογή του Αντιπροέδρου της ΟΚΕ. Επισημαίνουμε μάλιστα ότι, παρά την απαγόρευση ανανέωσης της θητείας των Αντιπροέδρων της ΟΚΕ, την παράνομη και παράτυπη εκλογή του Αντιπροέδρου όχι μόνο της δεύτερης, αλλά και της τρίτης ομάδας της ΟΚΕ (άρθρο 5 παρ.4 Ν. 2232/1994, όπως ισχύει) και
3) δεν θα συμμετέχει διά του Προέδρου της στο Συμβούλιο Προέδρων της ΟΚΕ (άρθρο 12 Ν. 2232/1994, όπως ισχύει).

Η απόφαση της ΓΣΕΕ για την ανάκληση των εκπροσώπων της ελήφθη σε συνέχεια της απόφασης 990/2021 του Συμβουλίου της Επικρατείας και της μη συμμόρφωσης στις εγγυήσεις αμεροληψίας και ανεξαρτησίας από κρατικές και λοιπές παρεμβάσεις, που οφείλουν να διέπουν τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και συνακόλουθα τη δημοκρατικήδιασφάλιση της νόμιμης εκπροσώπησής της για την απρόσκοπτη εκπλήρωση της εκ του νόμου αποστολής της ως θεσμικού οργάνου διεξαγωγής κοινωνικού διαλόγου.

Για τη ΓΣΕΕ

Ο Πρόεδρος ​ Ο αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Παναγόπουλος ​ Θανάσης Δανούσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΠηγήΠηγή fantomas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*