Δημοσκόπηση Alco: Μονοψήφια η διαφορά της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Οι μετακινήσεις στο ΚΙΝΑΛ

Μικρότερη από 10 μονάδες είναι η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η Alco για το OPEN σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων, το διάστημα 14 έως 18 Φεβρουαρίου 2022.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 31,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,2, το ΚΙΝΑΛ είναι στο 14,1%, το ΚΚΕ στο 5,2%, η Ελληνική Λύση στο 3,6%, το ΜέΡΑ25 στο 3%. Οι αναποφάσιστοι μετρήθηκαν στο 14,8%. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτω από το 10%, ενώ αποτυπώνεται εκ νέου η ανοδική τάση του ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Οι μετακινήσεις στο ΚΙΝΑΛ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι το ΚΙΝΑΛ δείχνει να αντλεί ψηφοφόρους και από τη Νέα Δημοκρατία (7%) αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ (11%), ενώ 6% προέρχεται από ψηφοφόρους που επέλεξαν να μην πάνε στην κάλπη το 2019.

Στο παρακάτω γράφημα εμφανίζονται οι μετακινήσεις προς το ΚΙΝΑΛ:

Παράλληλα, στη δημοσκόπηση της Alco αποτυπώνεται εκ νέου η ανοδική πορεία του ΚΙΝΑΛ το οποίο φαίνεται να αντλεί ψηφοφόρους από όλο το φάσμα του πολιτικού χώρου αλλά και από σημαντικό ποσοστό πολιτών που επέλεξαν να μην ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογές.

Πάντως, ο ο Πρωθυπουργός εξακολουθεί να είναι το «δυνατό χαρτί» της κυβέρνησης καθώς οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Δυσαρέσκεια για την ακρίβεια

Το 76% δηλώνει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών και η μείωση του ΕΝΦΙΑ βοήθησαν καθόλου ή λίγο την οικογένεια, ενώ το 17% σημειώνει ότι βοηθούν αρκετά ή πολύ.

Ταυτόχρονα, καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι δηλώνουν οι πολίτες σε ποσοστό 81% από τη λειτουργία του κράτους κατά την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Σημειώνουν δε, ότι ούτε μια κυβέρνηση ΝΔ, ούτε μία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα ζητήματα της οικονομίας και τις φυσικές καταστροφές.

«Ναι» σε σκληρά μέτρα για την οπαδική βία

Πάνω από έξι στους δέκα πολίτες ζητούν ποινές χωρίς αναστολή και σκληρότερα μέτρα για την οπαδική βία , με πάνω από τους μισούς να ρίχνουν την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στους συνδέσμους των ομάδων και στις διοικήσεις των σωματείων. Μάλιστα, ένας στους τέσσερις κάνει λόγο για διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων.

Δείτε εδώ όλη τη δημοσκόπηση

 

Πηγή fantomas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*