Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση στον Καθηγητή της ΑΣΟΕΕ – Ποιους καταγγέλει το θύμα

Άμεση υπήρξε η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την επίθεση από κουκουλοφόρους κατά Καθηγητή της ΑΣΟΕΕ. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Το θύμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατήγγειλε ως υποκινητές της επίθεσης που δέχθηκε, τρεις συναδέλφους του Καθηγητές, οι οποίοι φέρονται να έχουν προσωπικές διαφορές μαζί του.

Ο Καθηγητής που ξυλοκοπήθηκε, κατήγγειλε, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τρεις συναδέλφους του ως υποκινητές της επίθεσης που δέχθηκε από κουκουλοφόρους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Καθηγητές που «έδειξε» είναι ένας ο οποίος βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές, καθώς έχει καταδικαστεί σε 7 χρόνια φυλάκιση, και δύο ακόμα, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία. Οι τρεις Καθηγητές φέρονται να είχαν απασχολήσει τις Αρχές για οικονομικής φύσεως αδικήματα.

Το ιστορικό της επίθεσης

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε Καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, όταν κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην αίθουσα που δίδασκε και τον ξυλοκόπησαν μπροστά στα μάτια των φοιτητών σήμερα Τρίτη.

Οι κουκουλοφόροι, ομάδα επτά- δέκα ατόμων, χτύπησαν και φοιτητές που προσπάθησαν να τον προστατέψουν. Το θύμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εμπλέκεται σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις, ενώ ο ίδιος φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται Καθηγητές με τους οποίους βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη.

Η επίθεση στην ΑΣΟΕΕ έγινε το μεσημέρι, με τον Πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη, να ενημερώνει,  άμεσα την Αστυνομία και το Υπ. Παιδείας για «μια ακόμη έκνομη ενέργεια που τραυματίζει το κύρος του Ιδρύματος ως ελεύθερου και ανοικτού Πανεπιστημίου». Η επίθεση σημειώθηκε στο μάθημα Χρηματοοικονομική Διοίκηση, του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας.

Τα βίντεο που ανέβηκαν στα social από την επίθεση στην ΑΣΟΕΕ

Στα social media έχουν ανέβει βίντεο, που, σύμφωνα με τους χρήστες, είναι από την επίθεση κατά του Καθηγητή, μέσα από την αίθουσα της σχολής:

Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κουκουλοφόροι χτύπησαν και φοιτητές που προσπάθησαν να προστατεύσουν τον Καθηγητή.

Η επίθεση σημειώθηκε σε αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ, στο μάθημα Χρηματοοικονομική Διοίκηση, του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας.

Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης

Στην απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης προχώρησε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως τόνισε, η βία σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, σε χώρους έρευνας και διδασκαλίας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για κανένα απολύτως λόγο. Οι ένοχοι θα ανευρεθούν και θα παραδοθούν στην ελληνική δικαιοσύνη.

«Η κυβέρνηση παραμένει αταλάντευτη στην υπεράσπιση της ελευθερίας και της ασφάλειας της ακαδημαϊκής κοινότητας. Το έχουμε αποδείξει με πράξεις και θα συνεχίσουμε χωρίς εκπτώσεις στην κατεύθυνση αυτή» κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπιαστική ενέργεια από κουκουλοφόρους τραμπούκους

«Η επίθεση κουκουλοφόρων τραμπούκων στην ΑΣΟΕΕ εναντίον καθηγητή και φοιτητών καταδικάζεται αυτονόητα από κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως σημειώνει: «Η ντροπιαστική αυτή ενέργεια έχει ως στόχο τον ίδιο τον χώρο του πανεπιστημίου και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών που αυτονόητα θα πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους. Οι κουκουλοφόροι τραμπούκοι δυσφημούν για ακόμη μία φορά το φοιτητικό κίνημα, με το οποίο όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση, αλλά και βρίσκονται σε ευθεία ιδεολογική, πολιτική και ηθική αντιπαράθεση».

«Ακόμα, η επίθεση στην ΑΣΟΕΕ στρώνει το έδαφος στην κυβέρνηση για περαιτέρω αντιδραστικές αποφάσεις που αφορούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», συνεχίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, και καταλήγει:

«Καλούμε κάθε δημοκρατική πολιτική δύναμη στην απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού».

Χριστοδουλάκης (ΚΙΝΑΛ): Απαράδεκτες οι εικόνες ξυλοδαρμού Καθηγητή

Ανάρτηση στο Twitter έκανε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, Γραμματέας ΚΕ του ΚΙΝΑΛ, αναφορικά με την επίθεση εναντίον του Καθηγητή.

«Απαράδεκτες και αποκρουστικές οι εικόνες ξυλοδαρμού καθηγητή της ΑΣΟΕΕ. Προσβάλλουν τη δημοκρατία μας. Προσβάλλουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η βία έχει μόνο μια απάντηση. Την παραδειγματική τιμωρία και την εφαρμογή του νόμου», έγραψε στο twitter.

Η Βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΚΙΝΑΛ, Χαρά Κεφαλίδου, δήλωσε:

«Τα απαράδεκτα περιστατικά βίας εναντίον του πανεπιστημιακού προσωπικού καταδεικνύουν το αδιέξοδο της σημερινής κατάστασης στα ΑΕΙ, καθώς επιβεβαιώνουν την αδυναμία εφαρμογής των μέτρων που ψηφίστηκαν με τυμπανοκρουσίες και καθημερινά αποδεικνύονται ατελή και αναποτελεσματικά. Το Κίνημα Αλλαγής επαναφέρει την πρόταση νόμου που καταθέσαμε για την ασφάλεια των ΑΕΙ, τη μόνη εφικτή και ρεαλιστική επιλογή».

 Πηγή fantomas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*