Εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία: Ο Πούτιν ζητάει από το Κίεβο να παραδοθεί, «είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε τους όρους»

Έτοιμη να διαπραγματευτεί τους όρους παράδοσης του Κιέβου δηλώνει η Μόσχα, λίγες ώρες μετά τη στρατιωτική εισβολή στην ουκρανική επικράτεια.

Με ανακοίνωσή του, μέσω του εκπροσώπου Ντμίτρι Πεσκόφ, το Κρεμλίνο δήλωσε έτοιμο να κάτσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την ηγεσία της Ουκρανίας και να καταλήξουν στους όρους παράδοσης της χώρας.

«Ο Πρόεδρος -σ.σ. Βλαντίμιρ Πούτιν- είναι έτοιμος να δηλώσει τι περιμένει από την Ουκρανία, θέτοντας την κόκκινη γραμμή στα προβλήματα που έχουν προκύψει. Οι προτάσεις της ρωσικής προεδρίας αφορούν ένα ουδέτερο καθεστώς και την αποστρατικοποίηση της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε έτοιμος να συμμετάσχει σε συζητήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προκειμένου να του θέσει τους όρους τους για το κυβερνητικό καθεστώς της επόμενης ημέρας και την απόσυρση των οπλικών συστημάτων από τα εδάφη της χώρας.

Αυτοί είναι όροι που θέτει η Μόσχα, ώστε να θεωρήσει ότι, «επί του παρόντος, δεν υφίσταται απειλή για την ασφάλεια της χώρας και του ρωσικού λαού».

Ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου πρόσθεσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα των συζητήσεων, τονίζοντας ωστόσο, ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν μόνο αν η ηγεσία της Ουκρανίας «είναι έτοιμη».

«Η στρατιωτική επιχείρηση έχει τους στόχους της και αυτοί οι στόχοι πρέπει να επιτευχθούν. Ο Πρόεδρος είπε ότι όλες οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και οι στόχοι θα επιτευχθούν», τόνισε ο Πεσκόφ. Ωστόσο, αν το Κίεβο συμφωνήσει στους όρους του Κρεμλίνου και τους ικανοποιήσει άμεσα, θα ακυρωθεί η στρατιωτική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι εξελίξεις στο στρατιωτικό μέτωπο και οι επιδιώξεις του Πούτιν

Η εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία τα ξημερώματα της Πέμπτης είχε βασικό στόχο να απενεργοποιήσει τις δομές και τις δυνάμεις της χώρας. Μέσα σε λίγες ώρες, ο ρωσικός στρατός έφτασε στο κέντρο της χώρας, έξω από την πρωτεύουσα, το Κίεβο, καταλαμβάνοντας ταυτόχρονα βασικές δομές και εγκαταστάσεις, όπως το Τσέρνομπιλ, αεροπορικές βάσεις και αεροδρόμια.

Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται ήδη στα προάστια του Κιέβου και τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένεται να εισέλθουν στην πόλη. Οι μάχες συνεχίζονται σε όλα τα μέτωπα, με τους Ρώσους να έχουν κυκλώσει την Ουκρανία και να πλήττουν ταυτόχρονα πολλούς στόχους. Εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες ώρες, η Ουκρανία θα έχει «πέσει» τουλάχιστον στο 50%.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για σαρωτικά πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων στην ουκρανική αεράμυνα, τόσο στα αντιαεροπορικά συστήματα όσο και στα μαχητικά αεροσκάφη.

Ρωσικά μέσα υποστηρίζουν ότι έχει δεχθεί σαρωτικά πλήγματα η αμυντική δυνατότητα των Ουκρανών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά του διεθνούς αεροδρομίου του Κιέβου.

Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι την εμφάνισή τους θα κάνουν και φιλορωσικές δυνάμεις – πέμπτη φάλαγγα των Ρώσων τους αποκαλούν κάποιοι, προερχόμενη από το εσωτερικό των Ρώσων της Ουκρανίας.

Πλήγματα έχουν δεχθεί η 92η Ταξιαρχία των Ουκρανών στο Χάρκοβο και οι αποθήκες οπλισμού τους στην Οδησσό. Έχουν πληγεί στρατιωτικοί στόχοι και στην Μαριούπολη. Έχει πληγεί σαρωτικά η 25η και 92η Ταξιαρχία των Ουκρανών στο Ντνιπροπετρόφσκ.

Παράλληλα, δυνάμεις πυροβολικού στα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας πλήττουν σφοδρά στρατιωτικούς στόχους. Πληροφορίες αναφέρουν διείσδυση ρωσικών δυνάμεων και από την περιοχή της Λευκορωσίας.
…όλα τα πολεμικά πλοία των Ουκρανών έχουν βυθιστεί…

Γίνεται αντιληπτό στην πράξη το τι σημαίνει η στρατηγική του πρώτου πλήγματος και το τι οι ονειρώξεις κάποιων περί ισοδύναμου τετελεσμένου, απέναντι στην καθολική απειλή αναθεωρητικών δυνάμεων…;;;

Με απώλειες 33% έκλεισαν οι αγορές στη Ρωσία

Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκάλεσε τεράστιες απώλειες στις αγορές της χώρας. Το ρωσικό Χρηματιστήριο έκλεισε με απώλειες 33% την Πέμπτη, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι απώλειες έφτασαν έως και 45%!

Το μεγαλύτερο χτύπημα δέχθηκαν οι εταιρείες ενέργειας και οι τράπεζες, καθώς αναμένεται να είναι εκείνες που θα υποστούν το μεγαλύτερο ποσοστό των κυρώσεων της Δύσης. Χαρακτηριστικές είναι οι απώλειες στη μετοχή της Gazprom που έφτασε στο 38%, της Rosneft κατά 40%, ενώ οι τράπεζες VTB και Sberbank είχαν απώλειες 40%. Απώλειες 7% είχε και το ρούβλι σε σχέση με το δολάριο.

Πηγή fantomas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*