ΗΠΑ: Σε καταφύγιο αστέγων προτείνουν Τζεφ Μπέζος και Ίλον Μασκ τη μετατροπή των εγκαταστάσεων διοίκησης του Twitter

Τη μετατροπή των εγκαταστάσεων διοίκησης του Twitter σε ένα καταφύγιο αστέγων προτέινουν δύο από του πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Ο ιδρυτής της Amazon.com Inc Τζεφ Μπέζος υποστήριξε την Κυριακή, την ιδέα αυτή, την οποία έθεσε αρχικά ο Ίλον Μασκ, εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, που έγινε πρόσφατα ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter, για τη μετατροπή των γραφείων διοίκησης της αναφερόμενης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης στο Σαν Φρανσίσκο σε ένα καταφύγιο αστέγων, καθώς λίγοι άνθρωποι εργάζονταν εκεί στη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Μπέζος ανάρτησε στο Twitter την ηλεκτρονική διεύθυνση ενός άρθρου από το blog τεχνολογίας GeekWire που είχε αναρτηθεί τον Μάιο του 2020 σχετικά με το κτίριο φιλοξενίας άστεγων οικογενειών με οκτώ ορόφους, που βρίσκεται δίπλα στο κτίριο διοίκησης της εταιρίας στο Σιάτλ. Ο Μπέζος δήλωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή δούλεψε καλά και διευκολύνει τους εργαζόμενους που θέλουν να προσφέρουν εθελοντική εργασία.

Ο ίδιος πρότεινε επίσης την μετατροπή τουλάχιστον ενός τμήματος των γραφείων διοίκησης του Twitter αν όχι το σύνολο τους, σε κέντρο φιλοξενίας αστέγων. Ο Μασκ συμφώνησε με την ιδέα αυτή σε μία άλλη ανάρτησή του χαρακτηρίζοντας την “Καλή ιδέα.”

Ο Μασκ, που έχει περισσότερους από 81 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter, ενεργοποίησε μία δημοσκόπηση το Σάββατο ζητώντας από τους χρήστες να ψηφίσουν εκφράζοντας την γνώμη τους σχετικά με τη μετατροπή του κτιρίου διοίκησης του Twitter. Στη δημοσκόπηση αυτή ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο χρήστες, σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μιας ημέρας, με ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% να ψηφίζουν θετικά.

Ο Μασκ έχει στην κατοχή του ποσοστό 9,2% των μετοχών του Twitter και πρότεινε το Σάββατο μία σειρά αλλαγών στην προνομιακή συνδρομητική υπηρεσία του Twitter (Blue premium), συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της τιμής της, της απαγόρευσης της προβολής διαφημίσεων, αλλά και της παροχής της δυνατότητας πληρωμής στο κρυπτονόμισμα dogecoin.

Ο Μασκ αποφάσισε να μην γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter, όπως ανέφερε σε μία χθεσινή ανάρτησή του ο Παράγκ Αγκραουάλ διευθύνων σύμβουλος της αναφερόμενης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Πηγή

Πηγή fantomas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*