Κένυα: Τουλάχιστον 188 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Kenya Flooding

Τουλάχιστον 188 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε πλημμύρες από τον Μάρτιο στην Κένυα, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα το υπουργείο Τουρισμού, ενώ η αφρικανική χώρα συνεχίζει να πλήττεται από καταρρακτώδεις βροχές.

Από την αρχή της περιόδου των βροχών, ισχυρές βροχοπτώσεις, που έχουν ενταθεί από το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, προκάλεσαν πλημμύρες, με αποτέλεσμα να καταστραφούν δρόμοι, γέφυρες και άλλες υποδομές. «Η χώρα δυστυχώς κατέγραψε τον θάνατο 188 ανθρώπων λόγω των δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση. Ο προηγούμενος απολογισμός της κυβέρνησης έκανε λόγο για τουλάχιστον 179 θανάτους.

Επίσης, 125 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 90 άλλοι αγνοούνται, ενώ 165.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Κατά το πιο φονικό επεισόδιο των καταιγίδων αυτών, δεκάδες άνθρωποι χάθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα όταν έσπασε φράγμα στο κεντρικό τμήμα της χώρας λόγω της συσσώρευσης των υδάτων της βροχής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, εντοπίστηκαν 52 πτώματα ενώ 51 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται κοντά στο Μάι Μαχιού στην κοιλάδα Ριφτ, σε απόσταση περίπου 60 χλμ από την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι.

Επιπλέον, περίπου 100 τουρίστες αποκλείστηκαν χθες λόγω της υπερχείλισης ποταμού στο εθνικό πάρκο Μασάι Μάρα, ύστερα από ισχυρές βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, οι υπηρεσίες διάσωσης κατάφεραν να απομακρύνουν 90 ανθρώπους από το πάρκο, όπου 19 ξενώνες πλημμύρισαν.

Αρκετές άλλες χώρες της ανατολικής Αφρικής βρίσκονται αντιμέτωπες με τις καταστροφικές συνέπειες των περιόδων των βροχών που έχουν ενταθεί από το φαινόμενο Ελ Νίνιο. Στην Τανζανία, τουλάχιστον 155 άνθρωποι χάθηκαν σε πλημμύρες ή σε κατολισθήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ertnews.gr

Πηγή

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*