Καπραβέλος για κορωνοϊό: Περιμένουμε κι άλλο κύμα

«Καμπανάκι» κινδύνου για την πιθανότητα να προκύψει νέο πανδημικό κύμα, «χτύπησε» ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι», δήλωσε πως αυτή την στιγμή η πανδημία παρουσιάζει σημάδια ύφεσης ωστόσο συστήνει να μην υπάρξει χαλάρωση: «Βρισκόμαστε σε ύφεση αλλά είναι πάρα πολύ επικίνδυνα τα πράγματα. Όταν λέμε ύφεση δεν σημαίνει χαλάρωση, η ύφεση είναι πριν από την καταιγίδα. Ρίχνουμε λάδι στη φωτιά κατά τη διάρκεια της ύφεσης και μετά πάμε να μαζέψουμε την φωτιά όταν αυτή γίνεται ανεξέλεγκτη».

Μάλιστα ερωτηθείς για το αν ο ίδιος αναμένει να υπάρξει νέο κύμα απάντησε «προφανώς» σημειώνοντας πως υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί και ένα καινούργιο στέλεχος του ιού.

Επιπλέον προειδοποίησε πως το άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων, εν όψει των εορτών του Μαρτίου και του Απριλίου, θα επιτρέψει στον ιό να διασπαρεί και να προκαλέσει ενδεχομένως το επόμενο θανατηφόρο κύμα όπως είχε γίνει και στο παρελθόν. «Να μην προκαλούμε τον κορωνοϊό», υπογράμμισε.

Τέλος επεσήμανε πως οι εμβολιασμοί πρέπει να επεκταθούν με βάση τη λογική της υποχρεωτικότητας.

Πηγή fantomas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*