Κρίση Ουκρανίας – Τρολάρει την Δύση ο Πούτιν και ρωτάει: «Είπαν τι ώρα θα ξεκινήσει ο πόλεμος;»

Με τη Ρωσία να ανακοινώνει, σήμερα (15.02.2022), ότι τα στρατεύματα που είχε αναπτύξει στα σύνορα με την Ουκρανία για ασκήσεις, αποσύρονται στις βάσεις τους, κάτι που δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης και απομακρύνει την εισβολή, πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν την πρώτη αντίδραση του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Είχαν προηγηθεί εκείνη της Μαρίας Ζαχάροβα, εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ πως η Δύση ντροπιάστηκε αλλά κι εκείνη του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, που μίλησε για… υστερία. Και τώρα, ήρθε το απόλυτο τρολάρισμα για τη Δύση: η ειρωνεία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πεσκόφ ρωτήθηκε πως αντέδρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν όταν έμαθε για τα δημοσιεύματα για την ημερομηνία επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Αστειεύεται κάποιες φορές, ζητώντας μας να ελέγξουμε εάν αναφέρουν την ακριβή ώρα που θα ξεκινήσει ο πόλεμος», είπε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου.

Ζαχάροβα: Ντροπιάστηκαν, η πολεμική προπαγάνδα της Δύσης απέτυχε

Πιο αναλυτικά, λίγες ώρες νωρίτερα, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα ξεσπάθωνε κατά της Δύσης: «Η 15η Φεβρουαρίου θα γραφτεί στην ιστορία ως η μέρα που απέτυχε η πολεμική προπαγάνδα της Δύσης», γράφει σε ανάρτησή της στο Telegram.

«Ντροπιάστηκαν και καταστράφηκαν χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός» συμπληρώσει η Ζαχάροβα στην ανάρτησή της, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πράβντα. Όπως επισημαίνει το ρωσικό μέσο, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ αναφέρεται στην ανάρτησή της σε πληροφορίες που μετέδιδαν διεθνή ΜΜΕ τις προηγούμενες ημέρες, οι οποίες έκαναν λόγο για εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία μέχρι την Τετάρτη.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί τις εγγυήσεις ασφαλείας, όπως δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Πρώτα από όλα, ο πρόεδρος Πούτιν απαιτούσε πάντα διαπραγματεύσεις και διπλωματία. Και, στην πραγματικότητα, έχει δρομολογήσει το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας για τη Ρωσία. Η Ουκρανία είναι μόνο μέρος του ευρύτερου ζητήματος των εγγυήσεων ασφαλείας για τη Ρωσία και φυσικά ο Πρόεδρος Πούτιν είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί«, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις από τη Δύση και την Ουκρανία , σχετικά με μια πιθανή ρωσική εισβολή στο ουκρανικό έδαφος, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου χαρακτήρισε τις πληροφορίες αυτές ως «αβάσιμη κλιμάκωση» της έντασης και τόνισε ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν.

Φεύγουν οι Ρώσοι, εκτίθενται οι Δυτικοί…

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε την έναρξη μιας αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων που στάθμευαν κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, κάνοντας λόγο για μια «συνήθη διαδικασία» και καταγγέλλοντας τη δυτική «υστερία» περί μιας υποτιθέμενης επικείμενης εισβολής.

«Ανέκαθεν λέγαμε πως μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων, (…) τα στρατεύματα θα επέστρεφαν στις βάσεις τους. Αυτό είναι που συμβαίνει εδώ, είναι η συνήθης διαδικασία», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα θα οργανώσει στο μέλλον και άλλες «ασκήσεις σε όλη τη Ρωσία» διότι «είναι δικαίωμά μας να οργανώνουμε γυμνάσια στο έδαφός μας, παντού όπου το θεωρούμε πρόσφορο».

Το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ μετέδωσε επικαλούμενο τον ρωσικό Βόρειο Στόλο πως περισσότερα από 20 πλοία της εν λόγω δύναμης άρχισαν γυμνάσια στη Θάλασσα του Μπάρεντς.

Το Reuters σημειώνει πως οι ασκήσεις στα ύδατα της Αρκτικής ανάμεσα στη Ρωσία και τη Νορβηγία εντάσσονται στα ευρύτερα γυμνάσια που δημιούργησαν φόβους στους Δυτικούς και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ ότι η Μόσχα μπορεί να εισβάλει στην Ουκρανία.

Ο Πεσκόφ κατήγγειλε μια «εκστρατεία χωρίς απολύτως κανένα προηγούμενο η οποία έχει στόχο να προκαλέσει εντάσεις». «Είναι το είδος της υστερίας που δεν βασίζεται σε τίποτε», δήλωσε, επιτιθέμενος στη Δύση.

Η Ρωσία διέταξε να επιστρέψουν στις βάσεις τους μονάδες ανεπτυγμένες κοντά στα ουκρανικά σύνορα, σε μια πρώτη ένδειξη ύφεσης της κρίσης στην Ουκρανία.

Αν όλα αυτά επαληθευτούν τότε κάποιοι αναλυτές των Μυστικών Υπηρεσιών της Δύσης και ιδίως της CIA θα εκτεθούν για μια ακόμα φορά στις προβλέψεις τους και στις αναλύσεις τους…

Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών: Προς το παρόν αποφεύχθηκε εισβολή

«Μια ρωσική εισβολή έχει αποφευχθεί προς το παρόν», δηλώνει από το Κίεβο ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Εμείς και οι σύμμαχοί μας καταφέραμε να αποτρέψουμε την περαιτέρω κλιμάκωση από την πλευρά της Ρωσίας… Είναι ήδη μέσα Φεβρουαρίου και βλέπουμε ότι η διπλωματία εξακολουθεί να έχει αποτέλεσμα», προσθέτει. Τώρα το τι διέδιδαν και τι έλεγαν οι σύμμαχοι της Ουκρανίας αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος της, ας μην το σχολιάσουμε καλύτερα…

Με την ευκαιρία όμως ας δούμε σε Πίνακα τη σύγκριση των Ενόπλων Δυνάμεων Ρωσίας – Ουκρανίας:

No alternative text description for this imageΠηγή fantomas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*