Νέες ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο αμέσως μετά το τέλος των συνομιλιών

Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση, με νέες εκρήξεις να σημειώνονται στην ανατολική πλευρά του Κιέβου. Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για ισχυρές εκρήξεις, ενώ παράλληλα δεν σταματούν να ηχούν και σειρήνες πολέμου. Οι κάτοικοι ζουν υπό ένα συνεχιζόμενο καθεστώς τρόμου αγωνιώντας για το κάθε λεπτό ενώ τρέχουν σε καταφύγια για να γλιτώσουν τους βομβαρδισμούς.

Ο τρόπος και η μεγέθυνση της απειλής αποτυπώνονται σε νέα βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν την ένταση των εκρήξεων στην ουκρανική πρωτεύουσα.

 

Σε μια κίνηση επίδειξης ισχύος, που είναι ενδεικτική της επιθετικής της διάθεσης, προχώρησε η Μόσχα λίγο μετά το πέρας των συνομιλιών στη Λευκορωσία για την οποία ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κρατούσε μικρό καλάθι.

Στο μεταξύ, ώρα που διεξάγονταν οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στη Λευκορωσία, η ρωσική πλευρά προέβαινε σε απειλές είτε λεκτικές, διαμηνύοντας ότι έχει θέσει σε ετοιμότητα το πρόγραμμα πυρηνικών είτε στην πράξη προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες επιθέσεις.

Η Ουκρανία μετρά τις πληγές της εξαιτίας της ρωσικές επιθετικότητας καθώς μεγάλες πόλεις υφίστανται πυρά. Η κομβικής σημασίας πόλη Χάρκοβο φιλοξένησε για ακόμη ένα 24ωρο το πιο σκληρό πρόσωπο του δράματος της σύρραξης, με τον απολογισμό των νεκρών να αυξάνεται.

Από τους τελευταίους βομβαρδισμούς σκοτώθηκε μια γυναίκα ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 31.Πηγή fantomas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*