ΟΤΟΕ: Άκαρπη η δεύτερη συνάντηση με τις τράπεζες για κλαδική συλλογική σύμβαση

«Οι προτάσεις των Τραπεζών για τα μισθολογικά θέματα απέχουν πολύ ακόμα από τις διεκδικήσεις του κλάδου.
Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σε νέα συνάντηση», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας – ΟΤΟΕ, αναφερόμενη στη δεύτερη συνάντησή της με τις τράπεζες με θέμα τη νέα κλαδική συλλογική σύμβαση.

Η ΟΤΟΕ αναφέρει πως: «Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των Τραπεζών επικεντρώθηκαν στα οικονομικά θέματα. Ανέπτυξαν διεξοδικά τη δική τους ανάγνωση των δυνατοτήτων και των προοπτικών του κλάδου, ανάγνωση η οποία απέχει σημαντικά τόσο από τις τεκμηριωμένες θέσεις της ΟΤΟΕ, όσο και από τις εκτιμήσεις θεσμικών φορέων και οίκων αξιολόγησης, αλλά και από τα δεδομένα των ίδιων των Τραπεζών για τη θετική τους πορεία και προοπτική.
Αναγνώρισαν την σημασία της ύπαρξης κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τον κλάδο των Τραπεζών.
Δεν αμφισβήτησαν την ύπαρξη απωλειών για τους εργαζόμενους, αλλά δεν κατέθεσαν και κάποια συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη θέση».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης επισημαίνεται πως: «Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ διαπίστωσαν ότι τόσο η οπτική, όσο και οι θέσεις των Τραπεζών, όπως αυτές παρουσιάστηκαν, απέχουν σημαντικά από τις τεκμηριωμένες και δίκαιες διεκδικήσεις του κλάδου για την ολοκλήρωση της ανάκτησης των μισθολογικών απωλειών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι, καθώς και για την κάλυψη του πληθωρισμού της επόμενης τριετίας.

Κάλεσαν, τέλος, τις Τράπεζες να προσέλθουν στην επόμενη (3η) συνάντηση διαπραγμάτευσης με συγκεκριμένες και ικανοποιητικές προτάσεις στα μισθολογικά θέματα, καθώς και να ανταποκριθούν θετικά στα σημαντικά θεσμικά ζητήματα, που έθεσε στη διαπραγμάτευση η ΟΤΟΕ (προστασία απασχόλησης, εκπαίδευση, εξωτερίκευση εργασιών, τηλεργασία, προστασία οικογένειας και μητρότητας κλπ).
Οι εκπρόσωποι των Τραπεζών επιφυλάχθηκαν να καταθέσουν ολοκληρωμένα τις προτάσεις τους για όλα τα θέματα στη νέα (3η) συνάντηση διαπραγμάτευσης, η οποία θα οριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα».

Σχετική είδηση: Διαπραγματεύσεις ΟΤΟΕ και Τραπεζών για κλαδική ΣΣΕ 2022-2024

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΠηγήΠηγή fantomas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*