Παίδων: Κανονικά τα χειρουργεία στο «Αγλαΐα Κυριακού»

Δεν θα ανασταλούν από 12-02-2024 τα τακτικά χειρουργεία στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», σύμφωνα με απόφαση που πάρθηκε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου, λόγω της προσωρινής λύσης που δόθηκε με τη μετακίνηση τεσσάρων αναισθησιολόγων.

Ωστόσο, οι γιατροί έθεσαν την προϋπόθεση, πως εντός των επόμενων ημερών θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων. Μάλιστα, ο χειρουργικός τομέας του Παίδων θα συνεδριάσει εντός των επομένων 15 ημερών ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες.

Ειδικότερα όσον αφορά τις μετακινήσεις, η 1η ΥΠΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αποφασίστηκε προκειμένου να μην υπάρξει ουδεμία αναστολή δραστηριότητας τακτικών χειρουργείων, η μετακίνηση τεσσάρων αναισθησιολόγων στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Σύμφωνα με την ανακοίνωση μετακινείται ένας γιατρός, διευθυντής Αναισθησιολογίας από το Γ.Ν.Κορίνθου και τρεις γιατροί από το Παίδων «Πεντέλης» για την κάλυψη των αναγκών.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι γιατροί του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου δήλωσαν: «Κατόπιν των ενεργειών της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», του σημερινού εγγράφου από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια περί διάθεσης ιατρικού προσωπικού ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη εφημεριών του Τμήματος Αναισθησιολογίας από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, της μετακίνησης για 15 ημέρες ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και την προσωρινή μετακίνηση ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Κορίνθου, η σημερινή συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα, μετά από εισήγηση του Τμήματος Αναισθησιολογίας, αποφάσισε:

να μην αναστείλει τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων από 12-02-2024, υπό την προϋπόθεση ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων.
Ο Χειρουργικός Τομέας θα συνεδριάσει εντός των επομένων 15 ημερών ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες».

«Δεσμεύομαι ότι όσο είμαι υπουργός τα προβλήματα θα λύνονται αμέσως»
«Σήμερα ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ και η διοίκηση του νοσοκομείου κατόπιν εντολών μου προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες μετακινήσεις γιατρών και δεσμεύομαι ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα γίνει και η προκήρυξη των θέσεων των 3 αναισθησιολόγων μονίμων γιατρών στο νοσοκομείο αυτό», τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης . «Όπως ανακοίνωσα από χθες το βράδυ όταν και προέκυψε το πρόβλημα στο νοσοκομείο Παίδων με τις κινητοποιήσεις των γιατρών, αποκλείεται να μην κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μην σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο αυτό», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

«Έχουν δίκιο οι γιατροί να διαμαρτύρονται γιατί υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ αλλά η ευθύνη όλων μας και εμού ως υπουργός και όλης της πολιτικής ηγεσίας αλλά και όλων των γιατρών του νοσηλευτικού προσωπικού, των διοικήσεων και των διοικητών είναι ποτέ να μην διακινδυνεύσουμε τη λειτουργία του ΕΣΥ. Δεσμεύομαι ότι όσο είμαι υπουργός τα προβλήματα θα λύνονται αμέσως για να παρέχουμε στους συμπολίτες μας τις υπηρεσίες υγείας που αξίζουν», επισημαίνει παράλληλα ο υπουργός Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί είχα αποφασίσει την αναστολή των χειρουργείων στο «Αγλαΐα Κυριακού» λόγω έλλειψης προσωπικού.

Πηγή

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*