Πούτιν: Αυτοκρατορία του ψέματος η Δύση

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συγκάλεσε συνάντηση για την οικονομία σήμερα το πρωί, ώστε να συζητηθούν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη λεγόμενη «αυτοκρατορία του ψέματος» – όπως αποκάλεσε τη Δύση.

«Σας προσκάλεσα να μιλήσουμε για θέματα που σχετίζονται με την οικονομία, τα οικονομικά. Ο Μιχαήλ Βλαντιμίροβιτς (Μισούστιν) κι εγώ συζητήσαμε αυτό το θέμα. Εννοώ, φυσικά, εκείνες τις κυρώσεις από τη Δυτική κοινότητα, η οποία είναι μια αυτοκρατορία ψεμάτων, που προσπαθούν να επιβάλλουν στη χώρα μας», είπε ο Πούτιν.

 

 

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ είχε προαναγγείλει τη συνάντηση στο Κρεμλίνο για οικονομικά ζητήματα, στην οποία θα συμμετείχαν ο Ρώσος Πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αντρέι Μπελούσοφ, ο Υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ και ανώτατοι τραπεζικοί αξιωματούχοι.

Στο μεταξύ, σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν, με άμεση ισχύ, κάθε συναλλαγή με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, μέτρο πρωτοφανούς σκληρότητας, το οποίο ελήφθη σε συντονισμό με πολλούς συμμάχους της Ουάσινγκτον σε απάντηση της εισβολής στην Ουκρανία.

«Η απόφαση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση όλων των στοιχείων ενεργητικού τα οποία η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσία διατηρεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ή διακρατούνται οπουδήποτε από Αμερικανούς ιδιώτες», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή fantomas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*