Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στο Πρώτο: Ξεχνάμε Ρώσους και Ουκρανούς τουρίστες για φέτος (audio)

«Επειδή Φεβρουάριο – Μάρτιο κλείνονται τα τουριστικά “πακέτα”, υπάρχει μια “παγωμάρα”. Λογικό, ο φόβος κυριαρχεί παντού με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ από όπου περιμένουμε πτήσεις από τον Απρίλιο. Και βέβαια ξεχνάμε ό,τι έχει σχέση με την ρωσική αγορά από την οποία- σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019 είχαμε 700.000 αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα και 100.000 Ουκρανών. Αυτά τα ξεχνάμε για το φετινό καλοκαίρι» .

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε» με τον Στέλιο Βραδέλη και τον Γιώργο Πίκουλα.

«Μετά από 3 χρόνια πανδημίας, έχουμε δυστυχώς αυτή την πολεμική σύρραξη η οποία προφανώς είναι ένα τεράστιο ζήτημα για όλους και για τον τουρισμό της χώρας. Μπορούμε να καλύψουμε την όποια απώλεια, αν η Ευρώπη επισκεφθεί την Ελλάδα, η Αγγλία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Πολωνία. Αρκεί να δουλέψουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ακυρώσεις, πέρα από ελάχιστες σε κάποια γκρουπ από τη Ρωσία, ενώ υπάρχουν λιγότερες κρατήσεις από χώρες που γειτνιάζουν με την Ουκρανία. «Αυτό που μας ανησυχεί είναι το πότε θα τελειώσει το κακό για να μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς καλοκαιρινής σεζόν. Ο Μάρτιος χάνεται, τελειώσαμε. Πάμε για Απρίλιο με πολλά ερωτηματικά και έστω από Μάιο να ξεκινήσουμε για να μπορέσουμε να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα», υπογράμμισε.

«Όσο πιο γρήγορα τελειώσει ο πόλεμος, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να πάμε σε μια σχετική κανονικότητα. Να φύγει καταρχάς ο φόβος από τον κόσμο γιατί υπάρχει πολεμική σύρραξη», δήλωσε, σημειώνοντας ότι φέτος υπάρχει και η ακρίβεια. «Θα δούμε αύξηση του κόστους και στο θέμα της καθημερινότητάς μας, δηλαδή και στο πορτοφόλι του Ευρωπαίου πολίτη», επισήμανε.

Ερωτηθείς εάν τα «πακέτα» θα είναι πιο ακριβά φέτος ή εάν οι επιχειρήσεις απορροφήσουν τις αυξήσεις, ο κ. Τάσιος διευκρίνισε ότι υπάρχουν δυο κατηγορίες τιμών. «Υπάρχει η κατηγορία του λεγόμενου μαζικού μοντέλου, η οποία είναι “κλειδωμένη” στις τιμές του 2019 και έχει χάσιμο η επιχείριση. Σε άλλα πακέτα ή σε μεμονωμένες κρατήσεις διαδικτυακές, θα υπάρχουν αυξήσεις», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Πηγή

Πηγή fantomas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*