Πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας: Οι Ουκρανοί πηγαίνουν στη Λευκορωσία για να διαπραγματευτούν, υποστηρίζει το Κρεμλίνο

Η ουκρανική αντιπροσωπεία πρόκειται να διαπραγματευτεί με τη ρωσική πλευρά στο Γόμελ και βρίσκεται καθ’ οδόν, όπως αναφέρθηκε στο Εθνικό Κέντρο Τύπου της Λευκορωσίας.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της επίσημης ρωσικής αντιπροσωπείας των διαπραγματευτών και βοηθός του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των ηγετών της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο και Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

RRRR

Στο μεταξύ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, ο Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία ότι δεν «άδραξε την ευκαιρία» των διαπραγματεύσεων. «Η ρωσική αντιπροσωπεία βρίσκεται στην πόλη της Λευκορωσίας Γόμελ και είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους του Κιέβου. Εκείνοι, επιδεικνύοντας ασυνέχεια, δεν έχουν αδράξει αυτήν την ευκαιρία μέχρι τώρα».

Το πρωί της Κυριακής,  ο Μεντίνσκι είχε εγγυηθεί για την ασφάλεια της ουκρανικής αποστολής, σε περίπτωση που βρισκόταν στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις, προσθέτοντας πως η ρωσική αντιπροσωπεία θα περίμενε την απάντηση των Ουκρανών μέχρι τις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα  (14:00 ώρα Ελλάδας).

Από την πλευρά τους, οι Ουκρανοί ανέφεραν πως δεν είχαν σκοπό να μεταβούν στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις, όπως δήλωνε ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι, Σεργκέι Νικιφόροφ.

«Ακούσαμε δηλώσεις ότι μια ρωσική αντιπροσωπεία ήρθε στο Γόμελ για διαπραγματεύσεις. Πρέπει να πούμε ότι εκπρόσωποι της Ουκρανίας δεν θα είναι εκεί. Αυτό το ενδεχόμενο συζητήθηκε πραγματικά, αλλά την τελευταία στιγμή οι Ρώσοι διαπραγματευτές ζήτησαν από τον ουκρανικό στρατό να καταθέσει πρώτα τα όπλα», έγραψε στο Facebook του.

Πηγή fantomas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*