Πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας: Ρωσική φάλαγγα 13 χιλιομέτρων με τεθωρακισμένα και πυροβολικό οδεύει στο Ντονμπάς – Εικόνες

Ένα τεράστιο κονβόι, αποτελούμενο από ρωσικά τεθωρακισμένα και μονάδες πυροβολικού, «έπιασαν» νέες δορυφορικές εικόνες να κατευθύνεται προς τις υπό πολιορκία περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας, επιβεβαιώνοντας, προφανώς, την πρόθεση των Ρώσων να ρίξουν το βάρος στο Ντονμπάς. Την ίδια ώρα, οι Ουκρανοί συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές επιθέσεις, καθώς δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν εύκολα τα εδάφη τους.

Οι εικόνες, που τραβήχτηκαν από την Maxar Technologies αργά την Παρασκευή και κυκλοφόρησαν, δείχνουν το στρατιωτικό κονβόι μήκους περίπου 13 χιλιομέτρων να διασχίζει την πόλη Velykyi Burluk και να κατευθύνεται νότια, μέσω ενός τόξου που τη δεδομένη περίοδο ελέγχεται από τη Ρωσία. Σύμφωνα με αναλυτές, η συγκεκριμένη πομπή προορίζεται για τις πρώτες γραμμές στις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ.

maxar_2

Οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από βασικές στρατηγικές θέσεις γύρω από το Κίεβο την περασμένη εβδομάδα, κάνοντας γνωστό πως θα επικεντρωθούν στο Ντονμπάς.

Ο ρωσικός στρατός θεωρείται επίσης ότι στρατολογεί στρατιώτες από την περιοχή της Υπερδνειστερίας της Μολδαβίας, η οποία τον Μάρτιο χαρακτηρίστηκε κατεχόμενη περιοχή της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, ένας από τους στενότερους συμβούλους του Ουκρανού Προέδρου και επικεφαλής της διαπραγματευτικές ομάδας των Ουκρανών, δήλωσε αργά χθες το βράδυ πως «η Ουκρανία είναι έτοιμη για μεγάλες μάχες. Η Ουκρανία πρέπει να τους κερδίσει, συμπεριλαμβανομένου του Ντονμπάς. Μόλις συμβεί αυτό, η Ουκρανία θα έχει πιο ισχυρή διαπραγματευτική θέση. Μετά από αυτό οι Πρόεδροι θα συναντηθούν».Πηγή fantomas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*