Ρωσικός «βομβαρδισμός» στις αγορές

Σε μια βίαιη ανατροπή των μέχρι σήμερα δεδομένων στις αγορές και τις οικονομίες οδήγησε η ευρείας κλίμακας ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Το χειρότερο σενάριο, αυτό του ανοιχτού πολέμου κατά της Ουκρανίας από τη Ρωσία δυστυχώς επιβεβαιώθηκε, επιφέροντας επί του παρόντος ασύμμετρες επιπτώσεις σε γεωπολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Οι αναλύσεις και τα σενάρια για το σοκ που προκλήθηκε αναθεωρούνται διαρκώς, συγκλίνουν όμως στην παραδοχή πως η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία επιτάχυνε βίαια την αλλαγή της τάσης στα χρηματιστήρια και τις αγορές, το μέγεθος και η χρονική διάρκεια της οποίας είναι ακόμη νωρίς για να αποτυπωθεί πλήρως.

Η αντίδραση των αγορών αμέσως μετά την έναρξη των ρωσικών επιχειρήσεων ήταν αναμενόμενη και απόλυτα ενδεικτική της επιστροφής σε περιβάλλον αποφυγής επενδυτικού κινδύνου. Το sell-off στα χρηματιστήρια ήταν μαζικό, οι επενδυτές έσπευσαν να κατοχυρώσουν τα σημαντικά κέρδη που σε πλείστες περιπτώσεις τους προηγούμενους μήνες είχαν σημειωθεί παρά την υψηλή μεταβλητότητα, ενώ επενδυτικά καταφύγια όπως ο χρυσός ενισχύθηκαν.

Τη συνέχεια του πολύ ενδιαφέροντος ρεπορτάζ μπορείτε να την διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ

ΠΗΓΗ

Πηγή fantomas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*