Σερβία: Οπλοστάσιο έκρυβε όχημα με πινακίδες Κοσσυφοπεδίου

αρχείο λήψης (1)

Οι τελωνειακές αρχές στη Σερβία δήλωσαν ότι ανακάλυψαν και απέτρεψαν  λαθρεμπόριο οπλοστασίου όπλων, το οποίο όπως ανέφεραν ήταν κρυμμένο σε επιβατικό αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο στο οποίο ήταν κρυμμένα τα όπλα ελέγχθηκε από Σέρβους τελωνειακούς στο συνοριακό πέρασμα στo Merdare, που συνδέει το Κόσοβο με τη Σερβία.

Σύμφωνα με το σερβικό τελωνείο, δύο επιβάτες από την πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, την Πρίστινα, ταξίδευαν με το αυτοκίνητο Audi A8 με πινακίδες Κοσόβου.

«Αν και οι δύο δήλωσαν ότι δεν είχαν τίποτα να δηλώσουν εκτός από προσωπικά αντικείμενα, οι τελωνειακοί αποφάσισαν να κάνουν λεπτομερή έλεγχο. Στη συνέχεια, ένα πραγματικό οπλοστάσιο όπλων ανακαλύφθηκε κάτω από τα καθίσματα και κάτω από τα τάσια των τροχών: 45 πυροβόλα όπλα, 31 σιγαστήρες για πυροβόλα όπλα και 367 φυσίγγια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Τελωνείου της Σερβίας.

Οι σερβικές αρχές ανέφεραν ότι οι τελωνειακοί έχουν παραδώσει στην αστυνομία τα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό το όχημα «και ειδοποίησαν τον αρμόδιο εισαγγελέα για περαιτέρω ενέργειες».

Οι αρχές επιβολής του νόμου στο Κοσσυφοπέδιο συχνά αναφέρουν ότι ανακαλύπτουν λαθρεμπόριο όπλων και άλλων αγαθών στις συνοριακές περιοχές με τη Σερβία, κυρίως στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, μια περιοχή που κατοικείται από Σέρβους στην πλειονότητά τους.

Πηγή: Euronews Albania 

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

www.ertnews.gr

Πηγή

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*