Στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Ισραήλ πριν τη συνάντηση με Ερντογάν

Την Ελλάδα αναμένεται να επισκεφθεί ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ, προτού ταξιδέψει στην Τουρκία για συνομιλίες με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ταξίδι του Ισραηλινού προέδρου προγραμματίζεται για την επόμενη Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου.

Κατά την Jerusalem Post, ο κ. Χέρτζογκ έχει στόχο να διαβεβαιώσει ότι η προσέγγιση με την Άγκυρα δεν θα γίνει εις βάρος των στενών δεσμών που έχει αναπτύξει το Ισραήλ με την Ελλάδα.

Γέφυρες Αγκυρας στο Ισραήλ
Σημειώνεται ότι, όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, ο πρόεδρος του Ισραήλ έχει προγραμματίσει επίσκεψη στην Τουρκία στις 9 έως 10 Μαρτίου.

Στο μεταξύ, επίσκεψη στο Ισραήλ θα πραγματοποιήσουν στις 16 και 17 Φεβρουαρίου ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου Ιμπραήμ Καλίν και ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ προκειμένου να έχουν συναντήσεις με ισραηλινούς αξιωματούχους καθώς και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμουντ Αμπάς.

Οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ διανύουν περίοδο παρατεταμένης έντασης. Κατά την τελευταία διπλωματική κρίση, το 2018, η Τουρκία είχε απελάσει τον ισραηλινό πρέσβη ως απάντηση στον θάνατο 61 Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά μήκος των συνόρων της Γάζας, την οποία ο Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει «γενοκτονία» και «ανθρωπιστικό δράμα».

Η Άγκυρα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αποκατάσταση των διπλωματικών της σχέσεων τους τελευταίους μήνες.

Πηγή fantomas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*