Τέλος το Γκραν Πρι της Ρωσίας

Κι επίσημα εκτός προγράμματος τέθηκε το Γκραν Πρι στο Σότσι της Ρωσίας, λόγω «ανωτέρας βίας».

Το ρωσικό Γκραν Πρι επρόκειτο να διεξαχθεί στις 23-25 Σεπτεμβρίου, αλλά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είχε ματαιωθεί και σήμερα αποφασίστηκε επισήμως να βγει εκτός από το καλεντάρι της Formula 1.

Το ακυρωθέν Γκραν Πρι θα αποτελούσε το τελευταίο που θα γινόταν στο Σότσι, καθώς ήταν προγραμματισμένη η μεταφορά του ρωσικού αγώνα από το 2023 στο Igora Drive της Αγίας Πετρούπολης. Πλέον και η εν λόγω μεταφορά αποτελεί ερωτηματικό με τις παρούσες συνθήκες και τις κυρώσεις που έχουν τεθεί από αρκετές χώρες στη Ρωσία.

Από την πλευρά τους, πάντως, οι διοικούντες της Formula 1 θέλουν να διατηρήσουν τον αριθμό 23, αναφορικά με τα Γκραν Πρι και για τον λόγο αυτό αναζητούν την πίστα που θα την αντικαταστήσει.

Ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της F1, Stefano Domenicali ανέφερε για το ζήτημα: «Έχουμε αποδείξει τα δύο τελευταία χρόνια ότι είμαστε πολύ ευέλικτοι. Η εύρεση νέου αγώνα δεν νομίζω ότι θα αποτελέσει πρόβλημα. Γίνονται πολλές συζητήσεις, αλλά πρέπει να σκεφτούμε στρατηγικά και να στραφούμε σε αγορές που πιστεύουμε ότι θα ήταν οι καταλληλότερες για την Formula 1».

 

Πηγή

Πηγή

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*