Τα 140 δολάρια το βαρέλι πλησιάζει η τιμή του πετρελαίου μπρεντ

Μεγάλη αύξηση καταγράφει η τιμή του πετρελαίου μπρεντ, που πλησίασε σήμερα τα 140 δολάρια το βαρέλι,  λόγω της επιδείνωσης του πολέμου στην Ουκρανία.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη των ηλεκτρονικών συναλλαγών στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στη 01:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, η τιμή του Brent έφθασε τα 139,13 δολάρια το βαρέλι, προτού υποχωρήσει ελαφρώς. Στις 02:30, η άνοδος της τιμής κυμαινόταν στο 9%, δηλαδή στα 128,77 δολάρια. Αφότου άρχισε η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, η τιμή του Brent έχει αυξηθεί κατά 33%.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, είπε ότι οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητούν «πολύ ενεργά» το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν τις εξαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία σε αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία.

H ιαπωνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ και χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πιθανότητα να απαγορευθεί η εισαγωγή πετρελαίου από τη Ρωσία, σε αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία, μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Πηγή

Πηγή fantomas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*