Τουρκία: Ένας νεκρός και 12 τραυματίες στο περιθώριο των αυτοδιοικητικών εκλογών – Πετροπόλεμος ανάμεσα σε ψηφοφόρους

petropolemos

Με αίμα βάφτηκαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην Τουρκία καθώς το πολιτικό κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο. Όπως έγινε γνωστό τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δώδεκα τραυματίσθηκαν σήμερα κατά τη στη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο περιθώριο των δημοτικών εκλογών στο Ντιγιάρμπακιρ, την κύρια κουρδική πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

«Συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε δύο ομάδες στη διάρκεια των σημερινών εκλογών με αποτέλεσμα ένα νεκρό και δώδεκα τραυματίες», δήλωσε επίσης ένας αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι τα επεισόδια αυτά σημειώθηκαν σε χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το Ντιγιάρμπακιρ.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης επεισόδια έχουν σημειωθεί και σε άλλες πόλεις. Το Haber δημοσίευσε βίντεο που δείχνει πετροπόλεμο μεταξύ υποστηρικτών διαφορετικών υποψηφίων.

Στις κάλπες των δημοτικών εκλογών προσέρχονται από το πρωί της Κυριακής περίπου 61,5 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι για να εκλέξουν 1.393 δημάρχους και χιλιάδες μέλη δημοτικών συμβουλίων καθώς και τοπικούς άρχοντες δημοτικών διαμερισμάτων και χωριών. Ενδεικτικό του μεγάλου αριθμού των υποψηφίων στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι ότι το μήκος του ψηφοδελτίου στην Κωνσταντινούπολη φτάνει τα 97 εκ., τα 86 στην Σμύρνη και τα 79 εκ. στην Άγκυρα.

Σχετικές ειδήσεις:

www.ertnews.grΠηγή

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*