Υπόθεση Βγενόπουλου: Σάλος από ηχητικό που “εμπλέκει” την Βασιλική Θάνου – Σφοδρή σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Για δράση παραδικαστικών κυκλωμάτων την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή ηχητικό ντοκουμέντο που εμφανίζει μια φίλη της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου να ζητάει χρήματα, εκ μέρους της, από τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, ώστε να κλείσει ευνοϊκά μια υπόθεσή του.

Υπόθεση Βγενόπουλου

eurokinissi

To ηχητικό ντοκουμέντο που βλέπει το φως της δημοσιότητας στο iefimerida.gr φέρει τον Ανδρέα Βγενόπουλο (ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή) να συνομιλεί με γυναίκα επιχειρηματία που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της Βασιλικής Θάνου, τότε Προέδρου του Αρείου Πάγου και μετέπειτα υπηρεσιακής πρωθυπουργού, να ζητάει χρήματα προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω δικαστικές περιπέτειες του ιδίου και συνεργατών του. Αφορά στην περίοδο που ο ισχυρός άνδρας της MIG είχε καταγγείλει με συνέντευξη Τύπου ότι εκβιαζόταν και μάλιστα ειχε καταγγείλλει ανοιχτά την κα Θάνου που τον διέψευσε.

Υπόθεση Βγενόπουλου

eurokinissi

Το ηχητικό

Στο ηχητικό οι διάλογοι φέρουν τον Ανδρέα Βγενόπουλο να συζητά με γυναίκα επιχειρηματία που δηλώνει πως εκπροσωπεί τη Βασιλική Θάνου σχετικά με τη διαδικασία διάθεσης χρημάτων με αναφορές σε «βιβλιοθήκες» και «βιβλία», ορολογία που και ο επιχειρηματίας είχε καταγγείλει στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει. Καταγγελίες που όμως μπήκαν στο αρχείο και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα από την πλευρά των αρμόδιων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της ζητάει από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ.Τσίπρα να δώσουν απαντήσεις αναφέροντας πως (ΚΑΡΤΑ) «φαίνεται όμως ότι αυτή ήταν η “κανονικότητα” της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και των παραδικαστικών κυκλωμάτων που μεγαλούργησαν με την ανοχή του κ. Τσίπρα είτε  στοχοποιώντας πολιτικούς αντιπάλους είτε εκβιάζοντας επιχειρηματίες για εκκρεμείς υποθέσεις τους στη Δικαιοσύνη.

Γνώριζε ο  κ. Τσίπρας τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα για τη δράση της εκλεκτής του Κας Θάνου που επί πρωθυπουργίας του έγινε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και νομική του σύμβουλος, για να την διορίσει τελικά Πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού;», ρωτά η ΝΔ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Τα όσα συγκλονιστικά ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο που σήμερα ήλθε στη δημοσιότητα, αποκαλύπτουν ένα σκοτεινό κύκλωμα στον χώρο της Δικαιοσύνης, το οποίο λειτουργούσε σε συνέργεια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Εκβιασμοί, μεσολαβήσεις, “βιβλιοθήκες”, χρηματισμοί και διώξεις ακέραιων δικαστών που δεν υπηρετούσαν τα σχέδια τους, συνθέτουν ένα θλιβερό παρασκήνιο σε υποθέσεις μείζονος οικονομικού ενδιαφέροντος που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.

Και μάλιστα στις υποθέσεις αυτές φέρεται να εμπλέκονται ανώτατοι δικαστικοί και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Φαίνεται όμως ότι αυτή ήταν η “κανονικότητα” της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και των παραδικαστικών κυκλωμάτων που μεγαλούργησαν με την ανοχή του κ. Τσίπρα είτε στοχοποιώντας πολιτικούς αντιπάλους είτε εκβιάζοντας επιχειρηματίες για εκκρεμείς υποθέσεις τους στη Δικαιοσύνη.

Υπόθεση Βγενόπουλου

eurokinissi

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και πρέπει να απαντηθούν.

Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα για τη δράση της εκλεκτής του Κας Θάνου που επί πρωθυπουργίας του έγινε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και νομική του σύμβουλος, για να την διορίσει τελικά Πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού;

Τον απασχόλησε ποτέ, όταν την τοποθετούσε σε υψηλές θέσεις, ότι επί της Προεδρίας της Κας Θάνου η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο επιχειρηματίας σε βάρος της για εκβίαση, αρχειοθετήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καν να ληφθούν καταθέσεις μαρτύρων που είχαν προταθεί;

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida.gr για την υπόθεση Βγενόπουλου, την οποία επανέφερε σήμερα στο προσκήνιο προφανώς κατ’ εντολή του Μεγάρου Μαξίμου, όπως φαίνεται και από την εσπευσμένη ανακοίνωση της ΝΔ, αφορά μία γνωστή υπόθεση η οποία έχει εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη ήδη από το 2016. Αν υπάρχει οποιοδήποτε νέο στοιχείο, οφείλουν οι κάτοχοί του να δώσουν άμεσα στη Δικαιοσύνη, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά του.

Υπόθεση Βγενόπουλου

EUROKINISSI

Από εκεί και πέρα, όσο το καθεστώς Μητσοτάκη θα βλέπει τον κλοιό να σφίγγει, τόσο θα επιλέγει πυροτεχνήματα και αντιπερισπασμούς, μήπως και ξεφύγει η δημόσια συζήτηση από την ακρίβεια, τη λεηλασία στο δημόσιο με τα 7 δις απευθείας αναθέσεων, την οργή των πολιτών και τις καταγγελίες ακόμη και γαλάζιων ευρωβουλευτών για τις διώξεις δικαστών και δημοσιογράφων, που μας συγκρίνουν με την Ουγγαρία του Όρμπαν.

Όσες κασέτες και να ανασύρει από το συρτάρι του το καθεστώς Μητσοτάκη, ας γνωρίζει ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης για αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα;

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

«Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αναδεικνύουν -με αποκρουστικές λεπτομέρειες- ότι πρόσωπα που βρίσκονταν πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, συμμετείχαν σε ένα ολόκληρο δίκτυο εκβιασμών και υπόγειων συναλλαγών με επιχειρηματικά συμφέροντα.

ΚΙΝΑΛ: Κυρίαρχη τάση η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ - ΕΜΠΡΟΣ

Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην ανάγκη να υπάρξει άμεση και σε βάθος διερεύνηση από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Να πέσει άπλετο φως σε μια σκοτεινή υπόθεση που εξακολουθεί ως σήμερα να υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς της Πολιτείας. Είναι ζήτημα Διαφάνειας και Δημοκρατίας».

Πηγή fantomas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*