Φωτιά στο Euroferry Olympia .Μεγάλη επιχείρηση για το φλεγόμενο πλοίο

Σε εξέλιξη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων από το πλοίο Euroferry Olympia, το οποίο στη διάρκεια της νύχτας τυλίχθηκε στις φλόγες και εκκενώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ανοιχτά της Ερεικούσας, βόρεια της Κέρκυρας.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο, επιχειρούν τρία ελικόπτερα και γίνονται προσπάθειες για απεγκλωβισμό δύο ατόμων από τη γέφυρα του πλοίου.

 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 290 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα. Από αυτούς 21 είναι Έλληνες (14 επιβάτες και 7 άτομα από το πλήρωμα). Στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την ταυτοποίηση και την καταμέτρηση των επιβατών.

Νωρίτερα, επικαλούμενος πηγές του Λιμενικού, ο ΣΚΑΪ μετέδωσε ότι δύο άτομα βρίσκονταν εγκλωβισμένα στο γκαράζ του πλοίου Euroferry Olympia. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ένα από τα δύο άτομα επικοινώνησε με τις αρχές απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια, ενώ τόνισε ότι βλέπει στον χώρο ακόμη ένα άτομο. Δυο πλοία με κανόνι προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά.

Στο πλοίο υπό σημαία Ιταλίας, στο οποίο μαίνεται η φωτιά, επέβαιναν σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις 290 άτομα (239 επιβάτες και το 51 άτομα πλήρωμα.), 25 Ι.Χ. οχήματα και 153 φορτηγά.

Περίπου 10 άτομα που -βάσει της επίσημης λίστας πληρώματος και επιβατών του Euroferry Olympia έπρεπε να βρίσκονται στο πλοίο- δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ότι επιβιβάστηκαν στις σωστικές λέμβους. Αναμένεται η επίσημη καταμέτρηση από τα στελέχη του λιμενικού σώματος, όταν όλοι οι διασωθέντες επιβαίνοντες του πλοίου αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα. Ήδη οι πρώτοι επιβαίνοντες του πλοίου κατέφτασαν στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, η πυρκαγιά ξέσπασε στο κατάστρωμα νούμερο 3 του πλοίου, όταν αυτό βρισκόταν βορειοανατολικά της Ερεικούσας

 

 

 

 

Πηγή fantomas.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*